Är det dags att se över golv hemma hos dig? Ibland kan man vara så fullt upptagen av fasadrenovering eller takrenovering att det är lätt att glömma hur det ser ut hemma hos en, men om man tittar riktigt noga kanske man upptäcker att ens gamla golv är slitna och kan behöva renoveras. Du vet väl om att det är mycket mer miljövänligt att renovera än att helt enkelt bara skaffa nya golv, om det är så att de är utslitna? Att renovera golv är bra mycket enklare än man tror.

Renovera parkettgolv och trägolv

Parkettgolv är enkla att renovera, precis som andra trägolv. Man behöver hyra en golvlipningsmaksin, om man nu inte händelsevis skulle äga en sådan. De är ganska stora och skrymmande, så om man inte äger en sådan, blir nog ingen förvånad. De är ganska så dyra att införskaffa också. Hyra är enklare. De moderna slipmaskinerna är också bra mycket mer praktiska än de gamla. De gamla dammar otroligt mycket och man behövde använda andningsmasker för att kunna använda dem. Efteråt var man tvungen att använda en professionell golvdammsugare för att få bort allt damm från golvet. Det behöver man inte längre, varken masken eller dammsugaren eftersom de moderna golvslipmaskinerna har inbyggda dammsugare som tar bort dammet under tiden som man slipar golvet.

Renovera linoleumgolv

Linoleumgolv kan man och renovera och slipa om. Beroende på hur många gånger som man har renoverat linoleumgolv, så går de att renovera. Bara man har minst 2,5 mm av linoleumgolvet så går de alldeles utmärkt att slipa dem. Högst 2-3 gånger brukar man kunna slipa om linoleumgolv, innan det är dags att byta ut dem. Linoleumgolv är mycket beständiga golv och rätt skött så behåller de både färg och form tills de är slitna och behöver bytas ut.

Renovera plastgolv

På samma sätt som du kan slipa om linoleumgolv kan du även slipa om moderna plastgolv. De moderna plastgolv som numera finns hos handlarna har en så pass djup yta att det gott och väl går att slipa om dem med ett riktigt bra resultat. Är du det minsta orolig över om du kan renovera era plastgolv, är det bäst att ta kontakt med en golvläggare som är erfarna golvslipare.