Funderar du på hur du kan leva på ett sätt som är mer skonsamt för miljön? Det är alltfler som går i liknande tankar. Och vi tror att det inte är en trend som kommer och som sedan försvinner, utan det blir alltmer ett sätt att leva på. Vi har alla nämligen ett ansvar för att inte tära för mycket på jordens resurser.

Det är ju en helt ny bransch som förmodligen kommer att växa fram; renoveringsbranschen och reparationsbranschen. Det har väl inte varit så populärt att reparera saker. Vi har ju hittills bara köpt nytt. Sedan har vi slängt den gamla som vi inte längre vill ha eller behöver. Men numera ska vi inte bara slänga och köpa nytt. Så hur ska vi göra när vi väl vill renovera? Ska vi inte bara lägga nya golv då?

Golvet du går på

Ett trägolv av god kvalitet, som ett parkettgolv, går att slipas om när det har blivit slitet. Och det är inte bara trägolv som går att slipa om, även linoleumgolv, klickgolv och en del plastgolv går bra att slipa om. Om du funderar på vilka golv som går att slipa om, så kan du rådfråga en hantverkare som är rutinerad golvslipare. De vet exakt vilka slags golv som går att slipa om. Till och med stengolv går att slipa om.

Anlita proffsen för golvslipningen

Det bästa som du kan göra är att anlita en hantverkarfirma som kan slipa om golv. Det är lite svårt att veta hur en slipmaskin ska hanteras. Och ingen vill ha stora märken på golvet för att slipmaskinen har slipat ett hål där. Därför rekommenderar vi att anlita en golvsliparfirma som kommer ut och slipar om ert golv.

Efter att du slipat golvet är det viktigt att du tänker på underhåll och skötsel av den nya ytan. Detta underhåll bör göras en gång om året, och det är upp till dig om du gör det själv eller om du låter hantverkarna göra det. Du kan prova olika produkter som finns på marknaden idag innan du bestämmer dig för en typ av produkt eftersom alla golv är unika. 

Lack skyddar golvet mot spill, olja tar fram ådringar i trägolv och lut kan ge en fin patina. Du väljer bäst vilket slags behandling till golvet som du önskar. Lycka till!