Har ni mycket buller utanför er bostad? Bor man nära en motorväg, flygplats eller väldigt nära någon väl trafikerad väg, så kan man behöva byta till bullerdämpande fönster. Att slippa buller och oljud är väldigt skönt. Man trivs bättre i bostäder som är så tysta det bara går. Man sover bättre utan trafikljud utanför bostaden. Har man en bostad där oljudet kommer in, är inte så roligt. Att behöva lyssna på allt som händer utanför ens fönster är inte bra för välbefinnandet. Då kan man behöva byta sina fönster till bullerdämpande sådana.

Oftast vill man ha det tyst hemma

När man kommer hem från jobbet kan det vara skönt att bara få ha det tyst. Särskilt viktigt är det om man jobbar i skola eller barnomsorgen. Det blir ofta höga ljud när barnen leker, eller under en lektion. Det är många fröknar som har tinnitus. Så för att förhindra att det blir permanent så kan man förebygga det med bullerdämpande fönster. Det kan vara lite långsökt att flytta ut på landet, annars är det ju där som man slipper oljud och buller.

Tystnad utomhus bara på landet

Det är ju annars ljuvligt att vistas utomhus när det är alldeles tyst. Tystnad låter en att tänka alla ens tankar, som man behöver göra med jämna mellanrum. Annars är ju vår vardag fylld av ljud och intryck. Att låta huvudet vila, är allt viktigare. Särskilt om man jobbar i miljöer med mycket buller, det gäller ju även alla hantverkare som hör oljud så gott som hela dagarna.