Trenden med industriväggar i svenska hem och på kontor är här för att stanna. Smidesrum var en av de första på den svenska marknaden att leverera industriväggar. Många använder industriväggen som ett stilrent och enkelt sätt att skärma av och rama in ytor i ett rum. Fördelen med just en industrivägg är att den passar på så många olika ställen. Det blir liksom aldrig fel. Nu ska vi titta närmare på hur trenderna ser ut för 2022 när det gäller industriväggar och inredning. 

Industrivägg passar det moderna hemmet

Hus som byggs i dag har i regel en betydligt mer öppen planlösning än hus som byggdes för 20 år sedan. Trenden med stora allrum och vardagsrum håller i sig och verkar också vara här för att stanna. En industrivägg passar perfekt för öppna planlösningar, där man vill behålla den luftiga atmosfären men ändå rama in och dela av utrymmet. Kanske vill man göra en soffgrupp och tydligt markera den som avdelning skild från matplatsen. Då är det perfekt att ställa en industrivägg som avskiljare mellan matplatsen och soffgruppen. 

När vi blickar framåt ser vi hur industriväggen tar plats på fler och fler platser i svenska hem. Själva väggen i sig, med de stora glasytorna och ramen av stål, har en tidlös design som inte varierar särskilt mycket över tiden. Visst, man kan välja svartmålade kanter eller satsa på lite mer färg. Men framförallt ser vi hur trenden går mot att placera industriväggen på fler platser i hemmet.

Många använder en industrivägg för att en mer avskild läshörna, där man dessutom får en viss ljudisolering med väggen. Det går att skapa väldigt mysiga utrymmen för den som gillar att sitta i en ljus miljö och läsa en god bok. Även spelhörnor är mycket populära att skärma av med en industrivägg. Det här är någonting som vi ser kommer öka 2022.

I samband med att allt fler arbetar hemifrån i allt större utsträckning, har också behovet av att skärma av ett hemmakontor ökat markant. Vi ser nu hur allt fler hellre vill sitta i en öppen miljö, än att stänga in sig i en trång garderob eller liknande. Att använda en industrivägg för att skärma av ett hemmakontor är någonting som definitivt blir en trend för 2022.

Industrivägg på kontoret

När det gäller kontorslandskap så ser vi också en tydligt trend där industriväggen blir alltmer populär. Även här har vi sett hur planlösningar som passar industriväggen väl, blivit allt mer populär på senaste år. Öppna kontorslandskap får nu ersätta de gamla korridorerna med enskilda rum. Nu vill vi kunna samverka och nätverka över avdelningsgränserna och det ska vara mycket ljusinsläpp i lokalerna. Samtidigt finns det ett behov av att få arbeta ostört och man använder därför olika skärmar för att rama in arbetsgrupper, osv. 

Här kommer industriväggen väl till pass och vi ser hur dess användning växer i popularitet även på arbetsplatser. Industriväggen erbjuder en perfekt inramning av arbetsplatsen, samtidigt som man gör minimalt med avkall på det öppna kontorslandskapet. Glasväggarna ger en naturlig ljuddämpande effekt och minskar bruset som många upplever problematiskt på en arbetsplats. 

Värt att notera när det gäller glaset i industriväggar, är att det bör vara lamellglas med två lager. Det här är definitivt en trend för 2022. Med lamellglas i två lager blir den ljuddämpande effekten betydligt större och det här är någonting som alla som inreder kontorslandskap bör tänka på. 

Industrivägg i inredningstidningar

Industriväggen syns alltmer i inredningsmagasin i Sverige. Trenden för 2022 är definitivt att väggen kommer få mer utrymme i såväl hem som kontor. Den industriella glasväggen är smakfull och stilren, vilket gör att den passar in på många olika ställen. Det gör att den med all sannolikhet är här för att stanna.