Har du också varit i renoveringssvängen? Ett tag skulle alla göra det själva. Vi svämmades över av TV program som visade hur man skulle dra på sig snickarbyxorna och greppa hammaren och spika väggar och till med snickra ihop sina egna möbler själv. Hur bra blev de? Just det. Inte något som man vill ha framme direkt? Det är nog så ganska ute att renovera själv numera.

Skäms inte längre att erkänna att jag inte kan renovera själv

Jag har i alla fall slutat skämmas över att jag har tummen mitt i handen. Man måste inte kunna renovera på egen hand. Jag vet par som har renoverat bort hela sitt förhållande. De stackars barnen hade en mamma och pappa som bara grälade över att ingen hade tid att ta hand om barnen, då båda skulle ”bara” innan de kunde göra något annat. Det projekt som skulle vara roligt och något som båda skulle göra tillsammans blev bara något som båda mådde dåligt över. Då är det faktiskt bättre att erkänna att man inte vill renovera själv. Man kan faktiskt anlita en hantverkarfirma som till exempel tar hand om köksrenoveringen i Stockholm. Det är inget att skämmas för. Dessutom blir det bra mycket bättre när en professionell hantverkare tar tag i renoveringen av köket och ser till så att alla våtytor får riktigt skydd, spisen sitter bra, köksinredningen är säker på plats.

Bäst anlita en firma än göra det själv

Även om du är händig och kan utföra köksrenoveringen eller badrumsrenoveringen själv, hur bra är det alltid jobba? Är man i ett förhållande ska man faktiskt ta tiden och vara tillsammans med sin partner, och sina barn, om man har några. Eller bara vara ledig. Har man ett jobb ska man faktiskt passa på att vara ledig när man är ledig. Dessutom ser man ju till så någon annan får jobb om man anlitar en hantverkarfirma att utföra köksrenoveringen åt en. Det är riktigt skönt att vi kom ur den där idén att man skulle göra det själv. Dessutom går renoveringen mycket snabbare om man ger någon annan jobbet. En professionell hantverkare gör ju jobbet 1000 gånger snabbare än en lekman som knappt vet hur man spikar men ska göra det själv, för att Martin Timell en gång påstod i TV att det kunde vem som helst. Det stämmer inte, vem som helst kan inte göra en köksrenovering. Så var det sagt.