Komplettera med gardiner och kornischer

Med färg och eller tapeter kan man förändra ett helt hem. Det är en sannning som har upprepats så många gånger att det är lätt att glömma bort att det är just en sanning. Men färg och tapeter är inte allt. Riktigt mycket effekt kan du få om du inte bara målar om eller sätter upp nya tapeter, utan också investerar i nya textilier. 

Gardiner

Textilier med tillbehör, som gardiner och kornischer, gör mycket för att förändra intrycket av ett rum. Det handlar inte bara om att dämpa ljuset utifrån, eller stänga det ute helt och hållet. De har också stor betydelse för att skapa stämning i rummet. Faktum är att de kan användas i alla rum, på olika sätt: ett stilrent duschdraperi i badrummet, eller varför inte ett som bryter av helt och hållet? I vardags- och sovrummet passar det med långa, romantiska gardiner som nästan går hela vägen ned till golvet. 

Detta gäller inte bara i privata hem, utan även i offentliga miljöer och hotell, restauranger och andra rum där man vill skapa en halvprivat känsla. I sovrummet kan gardinerna kombineras med en rullgardin eller annan form av mörkläggning, och om du tycker att rullgardinen stör det visuella kan du gömma den bakom en kornisch. 

Gör rummet lyxigare

Effekten som gardiner, draperier och andra textilier kan ge, i kombination med ny färg och tapeter, framgår tydligt i det här reportaget från Elle Decoration. Att lägenheten är belägen i Paris gör naturligtvis sitt till också. Men du kan skapa en liknande stil oavsett var du bor. Att använda sig av textilier är ett klassiskt knep för att skapa ett lyxigt intryck, vilket Expressen skriver om. Du kan t.o.m. ge ett intryck av att det är högre i tak i rummet än vad det egentligen är, genom att sätta gardinstången så högt upp det går, gärna med en kornisch framför, och välja riktigt långa gardiner. 

Även en miljö som redan känns lyxig kan förhöjas med färg, tapeter, textilier och kornischer.

One thought on “Komplettera med gardiner och kornischer

 1. Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. Its always helpful to read through content from other authors and practice a little something from other web sites.

 2. וזה קורה שאתה לוקח הפסקה מהעסקים
  ואתה צריך לבלות קצת זמן פנוי עם מישהו.

  היא תרעיד את עולמך ואתה יכול להיות בטוח בכך.
  כאן תוכלו לקבל, לראות ולשמוע את כל
  המידע המתאים בכדי שתתחילו את הערב או
  תסיימו אותו על הדרך הטובה ביותר.
  זהו, עכשיו שאתם יודעים את כל המידע כל
  מה שנשאר זה להיכנס לפורטל לקטגוריה של נערות ליווי בהוד
  השרון, לקרוא את המודעות המאומתות והמגוונות
  ולבחור בדיוק את מה שרואות
  עיניכם. למעשה, גם אם אתם מזמינים נערת ליווי
  יוקרתית במיוחד, כזו שבדרך כלל יש לה לוק של דוגמנית
  והיא גם משמשת כאשת שיחה מעולה ולא רק כנערת
  ליווי לפינוק אינטימי, סביר להניח שתוכלו להרשות לעצמכם את העונג מבלי להיכנס לקושי כלכלי.
  אם אתם מחפשים נערות 24 בנות חמות סקסיות יפה לליווי בישראל,
  התקשרו עכשיו למועמד הנבחר
  והיא תוכל לשרת אתכם. יש המון סיבות, ההחלטה
  תמיד זהה – בישראל, נערות ליווי משרד הליווי הטובות ביותר
  עומדות תמיד לשירותך. שירותי הליווי שלנו עשירים בנערות מכל רחבי הארץ –
  נערות ליווי במרכז, נערות ליווי בחיפה,
  נערות ליווי באילת, נערות ליווי בבאר שבע וכן הלאה…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.