Står du i begrepp att renovera eller måla om hemma? Om du inte har bytt till säkerhetsdörr kan det vara en bra idé att göra detta i samband med renoveringen. Det går nästan alltid att hitta en säkerhetsdörr som passar bra till hemmets exteriör och interiör.

Vi rekommenderar säkerhetsdörrar, som har flera fördelar. De främsta fördelarna med att välja just en säkerhetsdörr är:

En bra anledning till att välja säkerhetsdörrar i Stockholm är också att de kan anpassa säkerhetsdörren till huset, så att den matchar tidsepoken då det byggdes. Det går att få en speglad säkerhetsdörr, en dörr som passar i ett 40-talshus, eller en säkerhetsdörr med modern design.

Säkerhetsdörr Tyresö

Vem installerar säkerhetsdörren?

Om du bor i hyresrätt kan du vända dig till värden om du vill ha en säkerhetsdörr. Vanligast är dock att hyresvärdar väljer att byta ut samtliga dörrar i en trappuppgång vid ett och samma tillfälle. Ibland får man som hyresgäst välja om man vill ha säkerhetsdörr, och får i så fall betala med ett tillägg på hyran.

Det är dock inte alla hyresvärdar som visar intresse för att byta till säkerhetsdörrar, även om behovet finns. I Bromma protesterar många hyresgäster mot att inbrottsförsöken blivit fler, och de upplever samtidigt att värden, allmännyttan, inte vill vidta åtgärder för att komma till rätta med detta.

Tvist om säkerhetsdörrar i Tyresö

En anledning till att vissa allmännyttiga värdar är ovilliga att installera säkerhetsdörrar kan vara risken för tvister. Det allmännyttiga bostadsbolaget i Tyresö, Tyresö Bostäder, hamnade i domstol, där man fick betala 681 000 kronor i rättegångskostnader och advokatarvoden. Sedan drogs man inför rätta en gång till, av samma entreprenör, som gjorde anspråk på utebliven vinst efter att bostadsbolaget avbrutit förhandlingarna två gånger.