Har du sett över ert tak inför vintern? Om inte kan det vara dags att göra det. Men vad kan man titta efter som lekman?
Det finns några saker som du kan göra själv. Gå upp på vinden och titta på undertaket. Det är bäst att ta med en ficklampa så att du ser ordentligt på undertaket. Titta efter mörka fläckar och särskilt på väggarna. Det är där som det kan tränga in vatten genom taket. Och ser du mörka fläckar på undertaket är risken stor för att det har trängt igenom vatten just på det stället.

Gå upp på taket

Om du ser mörka fläckar, bör du även gå upp på taket. Ta på en säkerhetssel och rep, som du kan knyta på något ankarfäste på taket. Där bör du lyfta antingen på tegelpannorna om du har sådana på taket, eller klippa i plåttaket för att titta på läkten. Om du även där ser mörka fläckar så har regn och vatten tagit sig in genom plåten (vilket nästan är omöjligt). Det känsliga ställe som vatten skulle kunna tränga igenom är längs med hängrännor, skorsten eller nära stuprör. Det är skarvarna som plåten är som känsligast. Du kan även titta efter om det växer något på taket, det är tydliga indikationer på att fukt har trängt igenom taket. I så fall bör du lägga över en skyddande presenning så att när du lyfter på yttertaket, ska inte undertaket och läkten drabbas av fukt.

Anlita proffsiga takläggare

Om du känner dig osäker på hur du ska gå till väga är det bäst att ta kontakt med en takläggare som kan åtgärda fukten som har trängt igenom. Att inte göra det, riskerar att du får in fukt i taket, vilket kan sprida sig till andra delar av taket, undertaket, läkten och i värsta fall till väggarna. Det skulle kunna äventyra huset som du bor i. Googla till exempel ”takläggning täby” om du bor i Täby, annars skriver du in den ort där du bor i Googles sökruta.

74 svar

 1. Pingback: 50mg zoloft
 2. Pingback: buy cephalexin
 3. Pingback: lexapro bruising
 4. Pingback: cozaar reviews
 5. Pingback: flomax drug card
 6. Pingback: diltiazem generic
 7. Pingback: aspirin benefits
 8. Pingback: bupropion cost
 9. Pingback: protonix medicine
 10. Pingback: remeron and ambien
 11. Pingback: synthroid merck
 12. Pingback: ivermectin 18mg
 13. Pingback: ivermectin topical
 14. Pingback: stromectol otc